Zilver op BK en 2 WK selecties

Zaterdag en zondag 24 en 25 maart waren twee hoogdagen voor alle ropeskippers. Op het Belgisch kampioenschap moest er getoond worden wat de voorbije maanden van training opgeleverd had. RSC The Handles Deinze nam met 4 teams deel aan het BK.

Het beloftenmeisjesteam met Sarith Boone, Lies Broeckaert, Hanne De Schinkel, Eline Deygers en Ella Van Hoey sprongen zeker een goede wedstrijd en eindigden op een 7de plaats. Een beloftevolle wissel op de toekomst.

De twee senioren meisjesteams sprongen in de namiddag en ook daar gelukkige gezichten. Het team met Fien Cocquyt, Camille Verzele, Hanne Wesemael en Lindsey Van der Meirsch had een betere dag dan op het PK en haalden een mooie 12de plaats op het BK. Goed gesprongen en een sterke wedstrijd. Nog enkele plaatsen hoger vinden we het tweede team met Velika De Jaeger, Rani Coppejans, Ana Decoster en Elke Verhasselt gaven het beste van zichzelf en sprongen zich meer dan verdiend naar een selectieplaats voor het WK in Shanghai. Een deugddoende selectie na het vele werk dat ze er in gestoken hebben.

Op zondag kwamen de open teams in actie en het team met Tim Van de Walle, Rogier De Boever, Lowie Bouvijn, Floor Degraeve en Jodi Devolder kende hun beste start ooit met onder andere een nieuwe Belgisch record in de double dutch speedproef. Ze konden deze sterke lijn grotendeels aanhouden en eindigden stralend op de tweede plaats. Met zilver om de nek mogen ze ook het meisjesteam vergezellen naar het WK in China.

4 goede prestaties met als kers op de taart een zilveren medaille, 2 WK selecties en een Belgisch record betekent een heel succesvol weekend. Proficiat skippers! #wecanhandleit