Rope skippen in code oranje

Het indoor sporten schakelt op 14 oktober van code geel naar code oranje. We kunnen jullie meteen al geruststellen: rope skipping kan blijven doorgaan!

De codes gelden niet voor -12 jaar. Zij kunnen steeds blijven springen, met contact. Dit wil zeggen dat er voor de kleuters, basis 1 en basis 2 niets verandert. De trainers zullen wel een mondmasker dragen tijdens het lesgeven.

Voor al onze andere groepen (+12 jaar) zijn er wel beperkingen. Er mag enkel contactloos gesport worden, op 1,5 m afstand dus. Chinese wheel en double dutch kunnen bijvoorbeeld niet. Gelukkig kunnen we wel nog single rope springen, elk in zijn/haar eigen touw.

Iedereen +12 komt met een mondmasker naar de zaal en houdt dat aan tot het moment dat de opwarming begint. Denk er ook aan om je mondmasker te dragen in de auto als je carpoolt met anderen. Sportzakken en kledij worden op voldoende afstand van elkaar tegen de muur gelegd. Kleedkamers kunnen niet gebruikt worden. Na afloop van de training draag je opnieuw je mondmasker. Ook hier houden de trainers het mondmasker op tijdens de training.

Alle leden blijven uiteraard hun handen ontsmetten voor en na de training. Een beetje ziek (of iemand uit je bubbel) met klachten die mogelijks covid-gerelateerd zijn? Blijf dan zeker thuis.

De individuele wedstrijden voor de competitieskippers kunnen normaal doorgaan zoals ze gepland staan. Kort voor de wedstrijd zal je nog info omtrent specifieke protocollen en catering krijgen via mail. Gelieve dit zeer grondig door te nemen.