2x zilver op PKA teams 15+

Het provinciaal kampioenschap ropeskipping in Evergem werd een geslaagde generale repetitie voor de skippers van RSC The Handles met oog op het Belgisch kampioenschap. Er waren 5 teams die deelnamen aan de A-stroom. Het juniorenteam met De Bruycker Lies, Hemeryck Julie, Naessens Jolien, Tytgat Lotte kampte met een ernstige blessure met verlichte rust en dat zorgde er voor dat ze niet volledig aan de competitie konden deelnemen. Heel jammer want op de deelgenomen events scoorden ze heel goed. Ze vielen net in de top 20 maar konden al hun talenten uiteraard niet tonen.

Het meisjes team met Doom Romy, Kelambi Arachchige Elita, Van der Meirsch Lindsey, Wesemael Hanne en Verzele Camille kregen jammer genoeg niet wat ze verdienden. Ze stranden op 1 rankingpunt van de kwalificatie voor het Belgisch kampioenschap. 1 klein foutje te veel kost hen waarschijnlijk de kwalificatie. Na een heel mooie wedstrijd is dat een bittere pil, want die kwalificatie verdienden ze echt. De 11de plaats is dan ook de meest onfortuinlijke.

Het open team met Coppejans Rani, Bouvijn Lowie, Boone Henri, Vandecasteele Jef en Verhasselt Elke mag zich wel klaar maken om nog een week de werkpunten die vandaag bleken aan te pakken en proberen om nog beter te scoren dan hun 6de plaats vandaag. Een mooie constante wedstrijd met enkele foutjes maar steeds degelijke prestaties zorgde er voor dat ze kunnen uitkijken naar nog wat progressie volgende week.

Op het BK strijden ze opnieuw tegen het andere open team van The Handles met Devolder Jodi, Demeulenaere Chloë, De Boever Rogier, Degraeve Floor en Van de Walle Tim die naar huis gingen met de zilveren medaille om de nek. Zij sprongen dan ook een heel goede wedstrijd, haalden net geen nieuwe Belgisch record op de snelheidsproef en stonden meer dan terecht te glunderen op het tweede schavot. Nog 1 week om die supervorm te pakken te krijgen en hopen op nog meer.

Het meisjesteam met Cocquyt Fien, De Jaeger Velika, Decoster Ana, Devolder Joyce en Bouvijn Liese deed even goed als hun collega’s in het open team en behaalden meer dan terecht de zilveren medaille. Ook zij zullen deze week de foutjes wegwerken om vol vertrouwen naar het Belgsich kampioenschap te trekken.

Met twee zilveren medailles en 3 selecties voor het BK zijn de trotse trainers Marie Bouvijn en Mathias De Jans uiteraard zeer tevreden en kijken ook zij al uit naar het BK nu zaterdag. #wecanhandleit

foto van The Handles.foto van The Handles.