Zilver op het Belgisch Kampioenschap voor The Handles

datum: 
Monday, 20 March, 2017
Onderwerp: 

DEINZE - Zaterdag namen drie teams van The Handles deel aan het Belgisch kampioenschap ropeskipping. Ze konden bij deze gelegenheid hun selectie verdienen voor het Europees kampioenschap of het Open Tournament in Portugal.

Het meisjesteam kwam in de voormiddag in actie en schoot goed uit de startblokken. De twee snelheidsproeven werden met brio afgewerkt. Ze konden dus met vertrouwen aan de vrije oefeningen beginnen. De paar kleine foutjes in de eerste vrije oefening brachten hen gelukkig niet van de wijs en ze konden krachtig doorzetten. De teams lagen dicht bij elkaar, wat een spannende prijsuitreiking met zich meebracht. Maar we zagen alleen maar gelukkige gezichten bij de Deinse meisjes. Met een mooie vijfde plaats en ruimte om te stijgen mogen Liese Bouvijn, Joyce Devolder, Velika De Jaeger, Fien Cocquyt en Ana Decoster beginnen trainen voor hun EK deelname eind juli.

In de namiddag kwamen de twee open teams aan de bak. Dat het een spannende competitie ging worden werd meteen duidelijk. Bij de double dutch speedproef braken The Handles het Europees record. Een prachtprestatie van Floor Degraeve, Jodi Devolder, Tim Van de Walle en Rogier De Boever en Chloë Demeulenaere, ook al werd dat record in de volgende beurt én de beurt er na nog twee keer gebroken. Competitie op het scherpst van de snee. Nog nooit eerder werd een Europees record drie keer scherper gesteld op tien minuten tijd.

Jef Vandecasteele, Henri Boone, Lowie Bouvijn, Elke Verhasselt en Rani Coppejans begonnen ook heel sterk aan de wedstrijd. Die boost konden ze in twee freestyles jammer genoeg niet doorzetten en zulke kleine fouten worden op dit niveau cash betaald. Na een nochtans sterke wedstrijd eindigden ze op een zucht van een ticket naar het open tournament en keerden ze als negende terug naar Deinze.

Na het ‘verliezen’ van hun Europees record na reeds vijf minuten vonden ze toch snel hun drive terug.  Floor, Chloë, Tim, Rogier en Jodi brachten inderdaad stuk voor stuk krachtige vrije oefeningen naar voren. Ook hier beloofde het een spannende prijsuitreiking te worden, al was het wel duidelijk dat het Europees ticket binnen was. Met een glimlach tot achter hun oren stonden ze op de zilveren plaats, na de iets sterkere collega’s uit Oudenaarde. 

 

Krant: 
Het Nieuwsblad