Tweemaal goud en Europees record voor RSC The Handles

datum: 
Monday, 3 August, 2015
Onderwerp: 

Tweemaal goud en Europees record voor RSC The Handles

DEINZE - Op de Europese kampioenschappen ropeskipping in Idar-Oberstein, Duitsland behaalden de skippers van RSC The Handles twee gouden en een zilveren medaille en sprongen ze een nieuw Europees record. In het totaal scoorden de skippers van The Handles acht medailles en een nieuw Europees record.

Er moeten zes events afgewerkt worden op een EK, elk met hun klassement. Samen worden ze ook in een overall klassement geplaatst om te kijken wie de overall Europese kampioen is. Het gemengde team met Rogier De Boever, Tim Van de Walle, Lowie Bouvijn, Chloë Demeulenaere en Floor Degraeve haalde goud in de double dutch snelheidsproef van 4x45s. Het meisjesteam met Brenda Van Hoye, Liese Bouvijn, Joyce en Jodi Devolder behaalde zilver op de single rope vrije oefening met 4.

Beide teams hadden echter niet de topdag die nodig is om hun klasse in alle events te tonen en behaalden jammer genoeg geen overall medaille. Maar met een vierde plaats voor het gemengde team en een vijfde plaats voor het meisjesteam zijn dat twee teams in de top 5 van Europa.

Beide teams waren ook geselecteerd voor een extra double dutch snelheidsproef van 2x1min. Het gemengde team sprong hier een nieuw Europees record met 804 sprongen in 2 minuten, een topprestatie na een wedstrijd die niet verliep zoals gepland.

Daags voor het EK was er het European Open Tournament voor teams. Het team met Hanne Wesemael, Fien Cocquyt, Velika De Jaeger, Majo Malfait en Rani Coppejans deed het daar fantastisch. Ze stonden voor vier van de zes events op het podium: goud, tweemaal zilver en brons en eindigden op een bronzen plaats overall.

Link naar het artikel

Krant: 
Het Nieuwsblad