Zilver op het Belgisch Kampioenschap

Op zaterdag 18 maart namen 3 teams van The Handles deel aan Belgisch kampioenschap ropeskipping. Hier konden ze de selectie verdienen voor het Europees kampioenschap of het Open Tournament in Portugal.

Het meisjesteam kwam in de voormiddag in actie en schoot goed uit de startblokken. De twee snelheidsproeven werden met brio afgewerkt dus konden ze met vertrouwen aan de vrije oefeningen beginnen. De paar kleine foutjes in de eerste vrije oefening brachten hen gelukkig niet van de wijs en ze konden krachtig doorzetten. De teams lagen dicht bij elkaar wat een spannend prijsuitreiking met zich meebracht. Maar we zagen alleen maar gelukkige gezichten bij ons meisjes. Met een mooie 5de plaats en ruimte om te stijgen mogen Liese Bouvijn, Joyce Devolder, Velika De Jaeger, Fien Cocquyt en Ana Decoster beginnen trainen voor hun EK deelname eind juli.

In de namiddag kwamen de twee open teams aan de bak. Dat het een spannende competitie ging worden werd meteen duidelijk. Bij de double dutch speedproef braken The Handles het Europees record. Een prachtprestatie van Floor Degraeve, Jodi Devolder, Tim Van de Walle en Rogier De Boever en Chloë Demeulenaere ook al werd dat record in de volgende beurt EN de beurt er na nog 2 keer gebroken. Competitie op het scherpst van de snee. Nog nooit eerder werd een Europees record 3 keer scherper gesteld op 10 minuten tijd.

Jef Vandecasteele, Henri Boone, Lowie Bouvijn, Elke Verhasselt en Rani Coppejans begonnen ook heel sterk aan de wedstrijd. Die boost konden ze in twee freestyles jammer genoeg niet doorzetten en die kleine fouten worden op dit niveau cash betaald. Na een nochtans sterke wedstrijd eindigen ze op een zucht van een ticket naar het open tournament en keren ze als 9de terug naar Deinze.

Na het ‘verliezen’ van hun Europees record na reeds 5 min vonden ze snel hun drive terug en brachten Floor, Chloë, Tim, Rogier en Jodi stuk voor stuk krachtige vrije oefeningen naar voor. Ook hier beloofde het een spannende prijsuitreiking te worden, al was het wel duidelijk dat het Europees ticket binnen was.
Met een glimlach tot achter hun oren stonden ze op de zilveren plaats na de iets sterkere collega’s uit Oudenaarde.

De trotse coaches konden zagen 3 sterke teams naar voor komen die zowel na tegenslag of succes de focus hielden en krachtig doorzetten tot op het einde. Dat niet elk team loon naar werken kreeg, een utopie waarschijnlijk op dat niveau, is meteen de drijfveer voor de komende wedstrijden en trainingen.

#wecanhandleit