Senioren halen 4 medailles + 3 selecties binnen op minidemo

Zaterdag 16 april 2016 was een goede dag voor RSC The Handles in Boutersem. Op de wedstrijd voor demonstratieteams tot 6 personen namen ze deel met 3 teams. Alle 23 deelnemende teams worden beoordeeld door een vakjury en een lekenjury. De bedoeling is om gedurende 4 minuten zoveel mogelijk variatie, spektakel en moeilijkheid te steken in  een elegante en aantrekkelijke choreagrafie.

De 3 teams van The Handles hadden een super dag en slaagden daarin met Brio. Handles Sax met Liese Bouvijn, Joyce Devolder, Fien Cocquyt, Camille Verzele en  Hanne Wesemael mochten met interim coach Floor Degraeve trots zijn op hun demo en behaalden twee keer een vijfde plaats.

Handes Army werd een demo in legerstijl onder leiding van Marie Bouvijn. Deze werd zeer gesmaakt door beide jurypanels want Rogier De Boever, Henri Boone, Jodi Devolder, Velike Dejaegher en Majo Malfait keerden terug naar Deinze met twee zilveren medailles. Als zowel lekenjury als vakjury je hoog quoteren wil dat zeggen dat het er niet alleen aantrekkelijk en spectaculair uitziet maar ook dat het nog eens moeilijk en technisch juist is.

Deze topprestatie werd nog iets overtroffen door het derde team van The Handles. Tim Van De Walle, Jef Vandecasteele, Lowie Bouvijn, Elke Verhasselt en Rani Coppejans kregen met hun demo Burn it up de hoogste score van beide jurypanels. 2x goud om de nek en een dikke glimlach op het gezicht van trainer Mathias De Jans.

2x goud, 2x zilver, 2 5de plaatsen en 3 teams geselecteerd voor de European showcontest is het resultaat van deze meer dan geslaagde competitie.  3 dik tevreden coaches en supergemotiveerde skippers om hun mooie demo’s te tonen in de komende maanden waar dan ook.