2x zilver en 1x brons op PK teams

Op het provinciaal kampioenschap rope skipping in Ronse op 17 en 18 maart kwamen de skippers uit A stroom tonen hoe goed hun voorbereiding was geweest en of ze klaar waren om zich te selecteren voor het Belgisch kampioenschap.

6 teams van RSC The Handles kwamen op de competitievloer het beste van zichzelf tonen. Op zaterdag was het aan de +15 jarigen. Het juniorenteam met Evy Coulier, Linde Lamon, Jolien Naessens, Lotte Tytgat en Yara Vermoote sprong een goede wedstrijd maar kon zich tegen de oudere teams nog niet selecteren. Ze behaalden een meer dan verdienstelijke 16de plaats. De 3 senioren teams wisten zich wel te selecteren. Bij de meisjesteams sprongen Fien Cocquyt, Camille Verzele, Hanne Wesemael en Lindsey Van der Meirsch zich naar een 10de plaats en zijn helemaal klaar om volgende week het nog beter te doen. Het tweede meisjesteam met Velika De Jaeger, Rani Coppejans, Ana Decoster en Elke Verhasselt hadden een ideale generale repetitie voor het BK en bekroonden hun goede wedstrijd met een bronzen medaille.

Een plaatsje hoger vinden we ons open team terug met Tim Van de Walle, Rogier De Boever, Lowie Bouvijn, Floor Degraeve en Jodi Devolder. Zij sprongen ook een meer dan geslaagd provinciaal kampioenschap en zijn met de zilveren medaille om de nek super gemotiveerd om die laatste foutjes weg te werken op het BK van volgende week.

Op zondag waren de jongere skippers aan de beurt. RSC The Handles had twee beloftenteams die zich wouden selecteren voor het BK. Het eerstejaars team met Florence Arickx, Hanne De Cloet, Marit Deraedt, Juna Mosselmans en Julie Zenner kwamen voor het eerst piepen op een teamwedstrijd bij de beloften en maar deden het fantastisch. Ze misten hun selectie met amper 4 punten op een totaal van meer dan 2500 dus de vreugde van een topprestatie moest even plaats maken voor de ontgoocheling van het niet selecteren. Maar met zo een mooie eerste wedstrijd mogen ze uitkijken naar veel toekomstige topprestaties. Het tweede beloftenteam met Sarith Boone, Lies Broeckaert, Hanne De Schinkel, Eline Deygers en Ella Van Hoey stonden op het einde van de wedstrijd te glunderen op de tweede plaats. Die zilveren medaille op het PK nemen ze mee naar volgende week en zorgt voor extra vertrouwen op het Belgisch kampioenschap. 2 beloftenteams die goed scoren, dat belooft voor de toekomst!

Goede prestaties van de teams, 3 medailles mee naar huis en vol vertrouwen naar het Belgisch kampioenschap. Met andere woorden een geslaagd weekend.

#wecanhandleit