Inschrijven voor de Recreacup op 13 mei

Recreacup op zaterdag 13 mei 2023 in Maldegem (sporthal Meos, Bloemestraat 36D in Maldegem).
Inschrijven ten laatste 15 april onderaan deze pagina.

Dit is een individuele wedstrijd voor recreanten. De nadruk ligt op plezier, maar de springers willen natuurlijk ook zo veel mogelijk punten verzamelen. Er zijn 8 proeven waarbij de springer gedurende 30 seconden de opgelegde skill zo vaak mogelijk probeert uit te voeren. Zes oefeningen zijn op voorhand gekend: speed, doubles en 4 andere skills. Op de dag zelf worden daar nog 2 verrassingsproeven aan toegevoegd.

Leeftijdsverdeling:

 • 2013-2014: Mini's 1 (voormiddag)
 • 2011-2012: Mini's 2 (voormiddag)
 • 2008-2010: Beloften (namiddag)
 • 2007 en ouder: 16+ (namiddag)

Skippers van basis 1, basis 2 en basis 3 die (bijna) alle skills van hun leeftijd beheersen, mogen deelnemen aan de Recreacup (voor de proefjes: zie verder).
Wil je graag meedoen? Oefen dan ook goed thuis. De skills worden op training wel aangeleerd, maar er wordt niet specifiek voor de Recreacup geoefend op de trainingen.
Heb je vragen over de praktische kant van deze dag, over de opdrachten of de haalbaarheid ervan, spreek hier dan gerust de trainer over aan of stuur hen een berichtje.

De deelnamekost voor de skipper wordt gedragen door de club. Begeleiding door de trainers wordt voorzien.
Ouders die komen supporteren dienen op voorhand een ticket aan te kopen vanaf maandag 8 mei om 19u.
De ticketlink en het wedstrijdschema kan je via deze link vinden.

 

Proeven

Hier vind je alle proefjes. Klik hier voor de video waarin de verschillende proeven worden voorgetoond door Ella. De video is handiger dan de omschrijving in woorden hieronder. Zeker bekijken, zodat je alle proefjes correct kan uitvoeren.

Proef 1 is voor iedereen speed. Proef 5 is voor iedereen doubles.
Proef 4 en 8 zijn verrassingsproeven die op de recreacup zelf worden bekend gemaakt.

Mini's (2011-2014):

 • proef 2: BW side swing cross.
  Zwaai het touw 1x achterwaarts naast je lichaam (BW side swing) en kruis vervolgens beide armen op de buik (BW criss cross). Men mag nadien nog 1 maal achterwaarts over het touw springen of meteen de volgende side swing criss cross achterwaarts aanvatten. Men is verplicht steeds van zijde te wisselen.
 • proef 3: fake push up.
  Spring 1x over het touw en ga gehurkt zitten met beide handen en het touw op de grond. Strek vervolgens de benen naar achter tot plankhouding. Spring dan terug naar hurkzit. Bij het rechtkomen spring je 1x voorwaarts over het touw.
 • proef 6: vissertje.
  1 handvat ligt voor je op de grond. Trek het naar je toe en vang het op waarna je 1x voorwaarts over het touw springt. Heb je het handvat zelf vast krijg je 2 punten. Vang je het touw op naast het handvat maar slaag je er toch in om over het touw te springen, krijg je 1 punt.
 • proef 7: EB.
  Kruis één arm op de buik en één arm op de rug en spring zo over het touw. Spring vervolgens 1x met de armen open over het touw. Het is dus niet toegelaten in E.B. te blijven springen. Hoe je uit de E.B. komt mag je zelf kiezen (uitzwaai of meteen springen). Men mag steeds kiezen aan welke zijde de E.B. wordt uitgevoerd.

Beloften (2008-2010):

 • proef 2: consecutive crosses.
  Blijf met de armen gekruist springen zonder de armen te open. Voor de eerste criss cross krijgt men geen punt, vanaf de 2e criss cross krijgt men voor iedere consecutive cross een punt. Opent men de armen toch, dan krijgt men voor de eerstvolgende criss cross opnieuw géén punt.
 • proef 3: BW fake push up.
  Spring 1x achterwaarts over het touw en ga gehurkt zitten met beide handen en het touw op de grond. Strek vervolgens de benen naar achter tot plankhouding. Spring dan terug naar hurkzit. Bij het rechtkomen spring je 1x voorwaarts over het touw. Maak een halve draai alvorens een nieuwe BW fake push up te starten. (In het filmpje wordt de halve draai niet getoond, maar deze moet er wel degelijk bij.)
 • proef 6: mad dog. 
  Hierbij voert men een halve draai uit om achterwaarts over het touw te springen. Na de achterwaartse sprong draait men terug naar voorwaarts (niet verder doordraaien dus) en springt men 1x voorwaarts. Voor iedere mad dog krijgt men 1 punt, maar men is wel verplicht steeds afwisselend naar links en naar rechts te draaien.
 • proef 7: CL.
  Spring over het touw met één arm op de rug en één arm achter de knieën gekruist. Spring vervolgens 1x met de armen open over het touw. Het is dus niet toegelaten in C.L. te blijven springen. Men mag vrij kiezen aan welke zijde de C.L. wordt uitgevoerd.

16+ (2007 en ouder): 

 • proef 2: BC-turn.
  Zwaai het touw naast het lichaam en maak een halve draai rond de lengteas. Spring dan met één arm onder het been achterwaarts over het touw, maak opnieuw een halve draai in dezelfde richting rond de lengteas en spring voorwaarts over het touw. Wanneer men naar links draait, wordt de rechterarm langs achter (buitenkant) onder het rechterbeen gehouden (of omgekeerd). Men mag de draairichting steeds kiezen.
 • proef 3: AS-CL. 
  Kruis beide armen achter de knieën. Breng vervolgens 1 arm achter de rug terwijl de andere arm achter de knieën blijft. Men is verplicht om nadien de armen opnieuw te openen en een voorwaartse sprong te maken alvorens een volgende A.S. - C.L. aan te vatten.
 • proef 6: DU criss cross open. 
  Kruis beide armen op de buik om nadien terug over het touw te springen met de armen geopend. Deze beweging dient in één sprong te worden uitgevoerd ( = dubbelsprong). Men is niet verplicht om telkens van armen te wisselen.
 • proef 7: BW EB-push up.
  Spring 1x achterwaarts over het touw, breng vervolgens één arm op de rug en één arm op de buik. Draai vervolgens met de armen open het touw 1x onder de voeten door om onmiddellijk te landen in plankhouding (handen en voetensteun = push up). Spring dan terug naar hurkzit waarbij je het touw onmiddellijk onder de voeten draait. Bij de volgende sprong houdt men het touw stil tussen de benen om het vervolgens van richting te veranderen. Men mag vrij kiezen aan welke zijde de E.B. wordt uitgevoerd.